Scholing Wondzorg bij Decubitus

Op donderdag 30 mei verzorgt Nancy Woerts een waardevolle scholing waarin ze je alles leert over decubituswonden; wat zie je, wat moet je doen en wat is in welke situatie het juiste product?

Meer informatie en inschrijven

Training Veilig gebruik van actieve en passieve tilliften

De zelfredzaamheid van cliënten is bepalend voor de fysieke belasting van zorgverleners. Naarmate een cliënt minder kan, vraagt dit om meer begeleiding en neemt het risico op fysieke overbelasting van de zorgverlener toe. Door bij tilhandelingen goed gebruik te maken van de juiste soort tillift kunnen niet alleen de cliënten/bewoners comfortabel verzorgd worden, maar ook de fysieke belasting van de zorgverlener tot een minimum worden beperkt.

Het werken met een tillift is echter een risicovolle handeling en als gebruiker dien je bekwaam te zijn om deze te gebruiken. Wij bieden een interactieve training aan in onze showroom* in Waddinxveen waarin u in 3,5 uur alles leert over het veilig gebruik van de verschillende tilliften en bijbehorende tilbanden. De training wordt afgesloten met een digitale kennistoets. Bij een voldoende score ontvangt u een certificaat en bent u aantoonbaar bekwaam in het omgaan met zowel een actieve als passieve tillift.

Inhoud training
In een mix van theorie en diverse praktijkoefeningen behandelen we de volgende onderwerpen:

Welke type tilliften zijn er, wanneer zet je ze in en hoe werken ze?
Welke tilbanden zijn er, hoe kies je de juiste en waar moet je op letten?
Het gebruik van de tillift in de praktijk
Tilband bij een cliënt in een stoel/rugligging aanbrengen/verwijderen?
Positioneren en fysiek veilig rijden en manoeuvreren met de tillift.

Opzet training
De training wordt verzorgd door onze productexperts en is geschikt voor zorgprofessionals die al ervaring hebben met het werken met tilliften als voor zorgprofessionals die weinig of geen ervaring hebben met het werken met tilliften. Het aantal deelnemers per groep is maximaal 10 zodat er voldoende persoonlijke aandacht gegeven kan worden.

Tijd: momenteel staat er geen datum gepland, maar neem bij interesse contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken
Locatie: Doove Care Groep, Wilhelminakade 10 in Waddinxveen
Kosten: € 95,00 (ex BTW), inclusief E-learning toets, certificaat en koffie/thee en lunch.
Pas na betaling van de factuur is deelname definitief.

* Bij voldoende interesse is het ook mogelijk deze training op locatie in zorginstellingen te organiseren. Informeer naar de mogelijkheden en tarieven info@doove.nl

Wil je updates van Doove
Academie ontvangen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.