Maak kennis met JILL

De opstahulp die cliënten stimuleert om actief en met eigen kracht deel te nemen aan een transfer.

Meer informatie of proef aanvragen

Over ons

Over ons

Al drie generaties lang zet Doove Care Groep zich in om de zorg beter te maken. In 1966 begonnen als klein familiebedrijf en inmiddels uitgegroeid tot een landelijk werkende totaalleverancier van zorghulpmiddelen voor zorginstellingen.

1966

Hoe het begon

rottekade 1968

Jan Doove richt aan de Bergse Linker Rottekade in Rotterdam de Firma Doove op; een leverancier van rolstoelen en revalidatiehulpmiddelen. Zijn vrouw Kitty verzorgt de administratie.

rottekade 1968

1975

Uitbreiding

1980 Citroen DRS2

De familie Doove reist jaarlijks naar vakbeurzen in Engeland en komt daar met enige regelmaat nieuwe producten tegen. In 1975 start Doove Ripple Services BV met de verkoop van de eerste generatie anti-decubitus matrassen.

1985 Beurs Indonesie Kitty 1 scaled

1981

Onverwachte ommekeer

JanDoove sr sr 1980

Op 42 jarige leeftijd komt Jan Doove onverwacht te overlijden. Zijn vrouw Kitty staat er nu alleen voor, maar gesteund door trouwe werknemers zet zij de bedrijven voort.

1980 Citroen DRS

1988

De 2e generatie

Jan jr 1986

Tegen het einde van zijn studie Rechten, gaat Jan Doove (zoon van Jan en Kitty Doove) op 24-jarige leeftijd aan het werk in het eerste bedrijf van zijn ouders.
Het bedrijf draagt inmiddels de naam J. Doove BV.

Foto stand Doove 1980

1999

Directiewijziging

Willem Medica 1995

Kitty Doove gaat met pensioen en verlaat het bedrijf.
Jan Doove neemt alle Doove bedrijven over. Jan vormt samen met Willem Leukfeldt de directie. Doove ontwikkelt zich verder als totaalleverancier van zorghulpmiddelen.

Medica1999b

2003

5 Doove bedrijven

2001a scaled

Er zijn inmiddels 5 Doove bedrijven actief die, elk met hun eigen specialisme, hulpmiddelen leveren. (AD-systemen, mobiliteitshulpmiddelen, nicheproducten voor revalidatiebranche, IPC Therapie en hulpmiddelen voor cliënten met obesitas)

2001a scaled

2007

Alles onder één dak

Vastgoed Doove 04 scaled

Het idee ontstaat om alle losse bedrijven onder te brengen in één BV; Doove Care Groep BV. Het bedrijf vestigt zich op de huidige locatie in Waddinxveen.
De directie wordt vanaf dan gevormd door Jan Doove, Willem Leukfeldt en Marcel van der Burg.

Vastgoed Doove 04 scaled

2009

En de winnaar is….

Winnaar GOP 2009 tcm73 206656 1

De manier waarop Doove aandacht geeft aan duurzaam maatschappelijk ondernemen in haar bedrijfsactiviteiten en de resultaten die hiermee geboekt worden, wordt bekroond met de Ondernemersprijs Midden Holland.

Winnaar Ondernemersprijs 2009

2015

Overname Vitaflex

Toba Basic

Doove neemt branchegenoot en familiebedrijf Vitaflex uit Spijkenisse over. Haar exclusieve dealerschappen, innovatieve hulpmiddelen zoals de TOBA en klantengroep sluiten naadloos aan bij die van Doove Care Groep.

P1080002 scaled

2020

Overname RZ Groep

OvernameRZGroep

De RZ Groep wordt overgenomen waarmee het maken van zit- en ligortheses onderdeel is geworden van onze diensten. Na de samenvoeging is de logistiek en productie van ortheses verder geoptimaliseerd.

RZ bus 3

2021

Ondertekening belofte FBSD

FBSD

Als familiebedrijf nemen wij onze eigen verantwoordelijkheid om te verduurzamen en te zorgen voor de volgende generatie. Om onze ambities op dit vlak officieel kracht bij te zetten wordt de belofte van Family Business for Sustainable Development (FBSD) ondertekend.

FBSD logo RGB final

2022

Aansluiting Green Deal Duurzame Zorg

Om bij te dragen aan het verder verduurzamen van de zorg sluit Doove zich aan bij de Green Deal Duurzame Zorg. Wij zetten ons in voor CO2 reductie, circulair werken en het creëren van een gezonde leefomgeving in en om zorginstellingen.

Green Deal

2023

De 3e generatie

Jan Doove sr en jr scaled

Jan Doove jr. volgt Jan Doove sr. op als CEO van Doove Care Groep en is de derde generatie die leiding zal geven aan het familiebedrijf.

Jan Doove sr en jr scaled

De toekomst is nu….

Pand DCG